Amandel detail

Inhoud

Voordelen van sultana rozijnen
Sultana rozijnen bewaren
Herkomst sultana rozijnen
Statistieken sultana rozijnen
Voedingswaarde sultana rozijnen
Recepten

Voordelen van sultana rozijnen

Rozijnen zijn gezond omdat ze vol vitamines en mineralen zitten. Ze zijn handig mee te nemen en eten makkelijk weg. Ideaal voor kinderen die willen snoepen. Rozijnen zijn:

– goed voor de botten
– goed voor de tanden
– voorkomen een schommeling van de bloedsuikerspiegel
– rijk aan vezels, goed voor de darmen
– ontstekingsremmend

Je kunt elke dag een handje rozijnen eten bijvoorbeeld door je muesli, als tussendoortje of door de rodekool. Je kunt er ook prima mee bakken zoals bij appeltaart of appelflappen.

Sultana rozijnen bewaren

Rozijnen kun je het beste op een droge en koele plek bewaren. Ze zijn ongeveer een jaar houdbaar.

Amandelbloesem

Herkomst sultana rozijnen

De sultana druiven groeien in onder andere Turkije, Griekenland, Iran, Amerika, Chili, Argentinië, Zuid-Afrika, Australië en China.

Statistieken sultana rozijnen

statistieken

Voedingswaarde sultana rozijnen

Voedingswaarde per 100 gram rauwe macadamia’s.

Energie 575 kcal
Eiwitten 21 g
Totaal vet 49 g
Verzadigd vet 4 g
Enkelvoudig onverzadigd vet 31 g
Enkelvoudig onverzadigd vet 12 g
Koolhydraten 20 g
Vezels 12 g
Calcium 264 mg
IJzer 3,72 mg
Selenium 2,5 mcg
Selenium 2,72 mcg
Fosfor 484 mg
Magnesium 268 mg
Kalium 705 mg
Vitamine A 1 IE
Vitamine B6 0,14 mg
Vitamine E 26 mg
Natrium 1 mg

Recepten

Recept geroerbakte rode kool met rozijnen

Je kunt deze geroerbakte rode kool salade perfect als lunch eten, maar ook als bijgerecht bij je avondeten.

Ingrediënten:
50 gram sultana rozijnen
halve rode kool (gesneden)
50 gram pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie
100 milliliter balsamicoazijn
peper en zout naar smaak

Bereiding:
Laat de rozijnen ongeveer 15 minuten weken in de azijn. Laat ze daarna uitlekken maar bewaar de azijn. Verwarm de olie in een pan en roerbak de rode kool daarin. Na ongeveer 6 minuten is de kool beetgaar. Voeg de rozijnen samen met de azijn toe.
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan zodat ze goudbruin worden en strooi deze over de rode kool. Breng eventueel op smaak met peper en zout.