Amandel detail

Inhoud

Voordelen van krenten
Krenten bewaren
Herkomst krenten
Statistieken krenten
Voedingswaarde krenten
Recepten

Voordelen van krenten

Krenten zijn gezond omdat ze vol vitamines en mineralen zitten. Ze zijn handig mee te nemen en eten gemakkelijk weg. Ideaal voor kinderen die willen snoepen. Krenten zijn:

– ontstekingsremmend
– rijk aan vezels, goed voor de darmen
– goed voor de tanden
– goed voor de botten
– voorkomen een schommeling van de bloedsuikerspiegel

Je kunt elke dag een handje krenten eten in bijvoorbeeld de yoghurt met een appel, havermout, zelfgebakken brood, oliebollen en appeltaart.

Krenten bewaren

Krenten kun je het beste op een droge en koele plek bewaren. Ze zijn ongeveer een jaar houdbaar.

Amandelbloesem

Herkomst krenten

De druiven groeien in onder andere Turkije, Griekenland, Iran, Amerika, Chili, Argentinië, Zuid-Afrika, Australië en China.

Statistieken krenten

statistieken

Voedingswaarde krenten

Voedingswaarde per 100 gram rauwe macadamia’s.

Energie 575 kcal
Eiwitten 21 g
Totaal vet 49 g
Verzadigd vet 4 g
Enkelvoudig onverzadigd vet 31 g
Enkelvoudig onverzadigd vet 12 g
Koolhydraten 20 g
Vezels 12 g
Calcium 264 mg
IJzer 3,72 mg
Selenium 2,5 mcg
Selenium 2,72 mcg
Fosfor 484 mg
Magnesium 268 mg
Kalium 705 mg
Vitamine A 1 IE
Vitamine B6 0,14 mg
Vitamine E 26 mg
Natrium 1 mg

Recepten

Recept scones

Ingrediënten:
105 gr bloem
1 eetlepel suiker
1 theelepel bakpoeder
50 gr boter
3 eetlepels krenten
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
60 ml karnemelk
1 theelepel kaneel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en boter in een kom en kneed goed door tot het mengsel kruimelig wordt. Meng de krenten en sinaasappelschil erdoor.

Giet de karnemelk in het midden en kneed tot een samenhangend deeg.
Leg deze bal deeg op een met bakpapier beklede bakplaat of vorm er kleine balletjes van, voor kleine scones.Meng de kaneel met de suiker en bestrooi hiermee de scones.

Bak de scones in 10 minuten en snijd dan een kruis van 1 cm diep in de scone, maar als je kleine scones hebt gemaakt kun je deze stap overslaan, en bak nog eens 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.