Amandel detail

Inhoud

Voordelen van gele rozijnen
Gele rozijnen bewaren
Herkomst gele rozijnen
Statistieken gele rozijnen
Voedingswaarde gele rozijnen
Recepten

Voordelen van gele rozijnen

Gele rozijnen zijn gezond omdat ze vol vitamines en mineralen zitten. Ze zijn handig mee te nemen en eten makkelijk weg. Ideaal voor kinderen die willen snoepen. Gele rozijnen zijn:

– goed voor de botten
– goed voor de tanden
– voorkomen een schommeling van de bloedsuikerspiegel
– rijk aan vezels, goed voor de darmen
– ontstekingsremmend

Je kunt elke dag een handje rozijnen eten door bijvoorbeeld je muesli, als tussendoortje of door rodekool. Je kunt er ook prima mee bakken bijvoorbeeld een appeltaart of appelflappen.

Gele rozijnen bewaren

Gele rozijnen kun je het beste op een droge en koele plek bewaren. Ze zijn ongeveer een jaar houdbaar.

Amandelbloesem

Herkomst gele rozijnen

De druiven groeien in onder andere Turkije, Griekenland, Iran, Amerika, Chili, Argentinië, Zuid-Afrika, Australië en China.

Statistieken gele rozijnen

statistieken

Voedingswaarde gele rozijnen

Voedingswaarde per 100 gram rauwe macadamia’s.

Energie 575 kcal
Eiwitten 21 g
Totaal vet 49 g
Verzadigd vet 4 g
Enkelvoudig onverzadigd vet 31 g
Enkelvoudig onverzadigd vet 12 g
Koolhydraten 20 g
Vezels 12 g
Calcium 264 mg
IJzer 3,72 mg
Selenium 2,5 mcg
Selenium 2,72 mcg
Fosfor 484 mg
Magnesium 268 mg
Kalium 705 mg
Vitamine A 1 IE
Vitamine B6 0,14 mg
Vitamine E 26 mg
Natrium 1 mg

Recepten

Recept Appeltaart met rozijnen en rum

Ingrediënten:
500 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
300 gram (room)boter
200 gram rozijnen
5 tot 6 appels
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
kaneel
rum
poedersuiker of abrikozenjam

Bereiding:
Doe het meel, suiker, boter in een kom en kneed hier een deeg van. Breek de eieren open en klop het los met een vork. Giet een deel van de eieren bij het deeg en kneed verder.

Vet de taartvorm in met boter of met een bakspray en bekleed de vorm met het deeg. Zorg dat je wat deeg overhoud om de bovenkant op het eind mee af te werken.

Laat de rozijnen wellen in een bakje met kokend water zodat ze lekker zacht worden. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in stukjes. Meng de appels met de gewelde rozijnen, suiker en vanillesuiker. Besprenkel het appelmengsel met wat rum.

Maak reepjes van het overgebleven deeg of verkruimel het dat kan ook. Strijk het deeg af met de rest van de geklopte eieren. Bak de appeltaart in een voorverwarmde oven op 160 graden in ongeveer 70 minuten gaar. Laat de taart goed afkoelen en verwijder dan pas de vorm. Bestuif de taart met poedersuiker of met abrikozenjam.