De tijd van de standaard cruesli of granola die je steeds weer in de supermarkt koopt is voorbij. Waarom zou je nog langer onnodige suikers willen eten? Maak je eigen granola met de ingrediënten waar jij van houdt.

Maak je eigen granola zonder suiker!

Maak je eigen huisgemaakte granola. Enkel met de ingrediënten die jij lekker vindt!
Bijvoorbeeld met bruine amandelen en pijnboompitten of hazelnoten en zonnebloempitten of walnoten met pecannoten. Zoek je favoriete producten bij elkaar.

Kies een Graansoort

Wat je altijd nodig hebt is een graansoort. Je kunt bijvoorbeeld denken aan tarwevlokken, speltvlokken, gerstvlokken of havervlokken. Daar ga je je samengestelde producten aan toe voegen, samen met kokosolie en eventueel honing en of kruiden zoals kaneel of vanille. Als je ook gedroogd fruit aan je granola wilt toevoegen zoals abrikozen, rozijnen of moerbei bessen, dan bak je deze niet mee in de oven. Je voegt het pas toe als de granola gebakken is in de oven en is afgekoeld.

Recept voor het maken van je Huisgemaakte Granola

250 gram speltvlokken
50 gram pistachenoten
50 gram witte hazelnoten
50 gram zonnebloempitten
50 gram sesamzaad
4 eetlepels kokosolie

Bereidingswijze

Zorg dat de oven van te voren verwarmd is op 160 graden. Meng alle ingrediënten in een kom. Verwarm de kokosolie en de honing in een steelpan op laag vuur. Meng het vloeibare mengsel door de rest van de ingrediënten. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het noten/graan mengsel over de plaat. Bak het in ongeveer 25 tot 35 minuten. Het beste is om tussendoor even te kijken of de granola goudbruin kleurt en schep het af en toe om zodat alles goed gebakken is.

Heb je leuke ideeën of recepten?

Heb je zelf een leuk en lekker recept van granola? Dan mag je deze altijd naar ons toesturen! Stuur een mail naar emma@homenuts.nl en misschien zetten we je recept wel online met vermelding van jouw naam natuurlijk.

Heb je nog producten nodig voor het maken van je eigen granola? Neem dan een kijkje in onze webshop en zoek je producten bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *