Rooibos thee is een veel gedronken theesoort. Maar waar is het eigenlijk goed voor? En als je regelmatig een kopje van deze thee drinkt wat doet het dan met je? Kan het ook genezend werken? En zit er cafeïne in deze thee? Lees het allemaal in dit artikel van Homenuts.nl.

Gezond

De rode rooibos thee kan goed gebruikt worden bij hoofdpijn, maagkramp, slapeloosheid, hoge bloeddruk, eczeem en huidveroudering. Wanneer je rooibos regelmatig drinkt kan het je immuunsysteem verhogen. Ook is deze thee rijk aan mineralen en antioxidanten.
Rooibos geeft je dus energie en voordelen voor je gezondheid.

Cafeïne

Deze theesoort is vrij van cafeïne en ook laag in tannines. Daarom is de thee ook zeer geschikt om voor het slapen gaan te drinken. Het helpt je zelfs om beter in slaap te komen.

Groene rooibos

Naast de rode rooibos bieden wij ook de groene rooibos aan in ons assortiment. Kwa gezondheidseigenschappen zijn beide theesoorten even gezond. Er is wel eens gesproken over dat de groene rooibos thee gezonder zou kunnen zijn maar dat is nog niet bewezen.

Bestellen

Bestel hier een zakje gezonde rode of groene rooibos thee.

IJsthee van rooibos

Van rooibos thee kun je ook perfect een frisse ijsthee maken. Met toevoeging van bijvoorbeeld honing om het iets zoeter te maken, een schijfje sinaasappel, ijsklontjes en een takje verse munt maken je ijsthee heerlijk.

Recept rooibos ijsthee

Kook water in een waterkoker. Giet het water in een glazen kan of theepot en laat de rooibos thee ongeveer 5 minuten trekken. Laat de thee afkoelen. Was de citroen, limoen of sinaasappel onder een lauw warme kraan. Snijd de vrucht in partjes en doe deze bij in de kan. Voeg eventueel wat honing toe voor een zoetere smaak. Snijd de verse munt 1 keer doormidden zodat de smaak lekker vrij komt en doe deze bij in de kan. Zet de kan in de koelkast. Serveer de rooibos ijsthee in een hoog glas met ijsklontjes, een rietje en eventueel wat vers fruit voor de garnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *