Amandel detail

Inhoud

Voordelen van walnoten
Walnoten bewaren
Herkomst walnoten
Statistieken walnoten
Walnoten allergieën
Voedingswaarde walnoten
Recepten

Voordelen van walnoten

Walnoten zitten vol vitamines, mineralen en gezonde vetten. Ze zijn goed voor de hersenen. Ook werkt deze noot ontstekingsremmend.

De gezondheidsvoordelen van walnoten op een rij:

– cholesterolverlagend
– sterkere botten
– goede nachtrust
– verkleinen de kans op diabetes
– verbetering van spermakwaliteit

Walnoten bewaren

Walnoten in dop moet je op een koele, donkere plek bewaren, dan zijn ze 1 jaar houdbaar. Wanneer je de noot kraakt zijn ze minder lang houdbaar, ongeveer een half jaar.

Amandelbloesem

Herkomst walnoten

De walnotenboom komt uit Amerika. Inmiddels komen ze ook uit China, Turkije, Italië en Chili. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een boom in de tuin hebben staan.

Statistieken walnoten

statistieken

Walnoten allergieën

Bij kleine symptomen van een allergie hoef je geen actie te ondernemen. Maar als er grotere klachten ontstaan moet je direct de huisarts inschakelen.

Voedingswaarde walnoten

Voedingswaarde per 100 gram rauwe walnoten.

Energie 575 kcal
Eiwitten 21 g
Totaal vet 49 g
Verzadigd vet 4 g
Enkelvoudig onverzadigd vet 31 g
Enkelvoudig onverzadigd vet 12 g
Koolhydraten 20 g
Vezels 12 g
Calcium 264 mg
IJzer 3,72 mg
Selenium 2,5 mcg
Selenium 2,72 mcg
Fosfor 484 mg
Magnesium 268 mg
Kalium 705 mg
Vitamine A 1 IE
Vitamine B6 0,14 mg
Vitamine E 26 mg
Natrium 1 mg

Recepten

Walnoten zijn heerlijk in combinatie met Griekse yoghurt en honing. Maar je kunt ze ook goed gebruiken in salades.

Recept zuurkoolsalade met walnoten

Ingrediënten:
60 gram walnoten
500 gram zuurkool
1 appel
1 sinaasappel
4 eetlepels rozijnen
2 eetlepels kokosrasp
3 eetlepels olijfolie
peper en zout naar smaak

Bereiding:
Doe de zuurkool in een schaal en knijp de sinaasappels uit. Laat de rozijnen wellen in een bakje met kokend water zodat ze lekker zacht worden. Schil en snijd de appel in stukjes. Doe de olijfolie in de kom en breng op smaak met peper en zout. Doe ook de kokosrasp erbij. Meng alles goed door elkaar en strooi als laatste de walnoten erover.