Pijnboompitten bevatten calorieën, dat is zo, maar dat wil niet zeggen dat ze niet gezond zijn, integendeel zelfs. De pijnboompit beschikt over verschillende vitamines, mineralen: mangaan, kalium, calcium, ijzer, magnesium, zink en selenium, essentiële vetten en antioxidanten. Net als bij amandelen zijn pijnboompitten ook een uitstekende bron van vitamine E. Deze pitten soort is glutenvrij maar kan natuurlijk altijd sporen bevatten van gluten. Pijnboompitten helpen je eetlust te remmen doordat ze pinoleenzuur bevatten. Door dit zuur wordt je hongergevoel onderdrukt.

Pijnboompitten roosteren

Pijnboompitten kun je het beste roosteren voor gebruik. Hierdoor komt de smaak beter vrij. Gebruik voor het roosteren van pijnboompitten altijd een droge koekenpan. Droog wil zeggen, zonder vetstof zoals boter. Doe de pitten in een droge koekenpan en schud ze steeds om. Wanneer ze goudbruin beginnen te worden zijn ze klaar voor gebruik.

Pijnappels

De pitten groeien in dennenappels die ook wel pijnappels worden genoemd. De bomen groeien enkel in koude bergachtige gebieden.

Recept met pijnboompitten

Waar kun je pijnboompitten allemaal voor gebruiken? Vaak zijn het de klassieke gerechten waar de pitten voor gebruikt worden zoals een rundercarpaccio of een groene pesto.
Maar pijnboompitten zijn ook perfect voor over een gewone groente salade, in combinatie met feta kaas of geitenkaas is dat erg lekker. Ook kun je de pijnboompit gebruiken bij het maken van granola, muesli of energiereep.

Groene pesto met pijnboompitten

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 30 gram verse basilicum
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 70 ml extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Gebruik een vijzel, staafmixer of keukenmachine.
Alle ingrediënten moeten eerst fijngesneden worden maar als je gebruik maakt van de keukenmachine dan kan alles er in zijn geheel in.

Doe eerst de vaste ingrediënten in de keukenmachine. Maal alles fijn. Daarna kan de olijfolie erbij.

Je kunt de pesto gebruiken voor op een stukje stokbrood, bruschetta, in een tomatensalade of door een pastagerecht met bijvoorbeeld groene asperges.

Probeer onze Pijnboompitten

Pijnboompitten
Bestel ze direct online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *