Dit is een heerlijk recept voor het maken van een groene smoothie met hennepzaad. Vol groente, superfood en fruit. Het is makkelijk te maken (wanneer je een blender hebt).

Lekkere Spinazie smoothie met Hennepzaad

Ingrediënten
2 tot 3 handjes verse bladspinazie
1 eetlepel hennepzaad
1 banaan
1 sinaasappel
evt. water om te verdunnen

Bereiding:
Verwijder de schil van de banaan en sinaasappel. Doe het fruit in de blender samen met de spinazie en het hennepzaad. Als je de smoothie wilt verdunnen kan dat met water of yoghurt, waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Wil je een nog frissere smoothie maken?
Voeg dan diepvries bosbessen toe zodat je een koude smoothie kunt maken.

Hennepzaad gezond?

Het superfood hennepzaad is super gezond en kun je makkelijk toevoegen aan een smoothie. Hierdoor krijg je extra eiwitten binnen omdat hennepzaad eiwitten bevat en gezonde vetten. Deze eiwitten lijken veel op onze lichaamseigen eiwitten en is daarom makkelijk in het lichaam op te nemen. Niet alleen je lichaam krijgt een gezonde boost maar je huid ook.

Vitamines, mineralen en Antioxidanten in hennepzaad

Hennepzaad bevat verschillende vitamines. Dit zijn onder andere: vitamine E, C, B1, B2, B3, en B6. De mineralen in hennepzaad zijn: calcium, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, magnesium en zink. Ook de antioxidanten ontbreken niet. Deze zorgen ervoor dat het lichaam van binnenuit wordt gereinigd.

Kun je afvallen met hennepzaad?

Het makkelijkste antwoord zou ja zijn. Maar er komt wel iets meer bij kijken. Hennepzaad zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Dit is heel belangrijk. Maar dan moet de rest van je voeding ook kloppen. Zorg dat je zo gevarieerd mogelijk eet, dus niet elke ochtend beginnen met een boterham. Wissel af met yoghurt, muesli, granola, noten, ontbijt smoothie, pannenkoeken met amandelmeel. Je kan er elke dag een feestje van maken als je er even een beetje aandacht aan besteed.

Waar kun je hennepzaad kopen?

Hennepzaad kun je kopen in natuurvoedingswinkels maar ook bij webshops kun je online hennepzaad bestellen.
Ga je voor een goede kwaliteit en gemak? Klik dan hier en bestel direct je hennepzaad online bij Homenuts.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *