De zonnebloempit, een hele veelzijdige en gezonde pit. Niet alleen geschikt voor over salades, maar ook perfect te gebruiken voor een zelfgemaakte muesli, in een fruitsalade, havermout, brood, crackers, energierepen en gezonde muffins.

Gezondheidsvoordelen van Zonnebloempitten

Voordeel 1: Vitamine E

De zonnebloempit is rijk aan vitamine E. Deze vitamine werkt als een sterk antioxidant en beschermt het lichaam tegen vrije radicalen. Wanneer je ongeveer 60 gram zonnebloempitten eet krijg je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E binnen.

Voordeel 2: Rijk aan Magnesium

Wanneer je last hebt van een tekort aan magnesium is je lichaam moe en uitgeput. Dit kan komen door niet altijd gezond te eten. Zorg dat je snel je tekorten aan kunt vullen met gezonde producten zoals bijvoorbeeld zonnebloempitten. Je kan ook prima een supplement gebruiken alleen je lichaam haalt magnesium het beste uit gezonde voeding.
Magnesium zorgt ook nog eens voor een goede stemming.

Voordeel 3: Rijk aan Selenium

Zonnebloempitten bevatten selenium. Selenium heb je nodig voor een gezonde schildklier. Vrouwen hebben eerder kans op schildklierproblemen.

Voordeel 4: Afvallen met Zonnebloempitten

Doordat zonnebloempitten rijk zijn aan mineralen, eiwitten en gezonde vetzuren zijn ze geschikt om te gebruiken tijdens het afvallen. Door de eiwitten en vetten neemt je hongergevoel af. Je kan hierdoor afvallen maar enkel door zonnebloempitten te eten lukt dit natuurlijk niet.

Snack

Zonnebloempitten kun je goed als snack eten in plaats van bijvoorbeeld borrelnootjes of chips. Ze zijn van nature knapperig dus ze eten lekker weg.

Roosteren

Je kunt zonnebloempitten roosteren voor een nog betere smaak. Dit kan in een droge koekenpan of in de oven. Schep ze regelmatig om zodat ze niet te bruin worden.

Kopen

Je kunt onze natuurlijke en onbewerkte zonnebloempitten bestellen bij www.homenuts.nl/zonnebloempitten
Wat is jouw favoriete manier om zonnebloempitten te eten? Laat het hieronder weten in een reactie en deel het met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *