Medjoul dadels zijn de meest luxe en lekkere dadels die er zijn. Dadels komen van de dadelpalmen die gekweekt worden in woestijnachtige gebieden. Ze zijn van nature zoet van smaak en geven je veel energie. Dadels zijn rijk aan vitamines en mineralen en helpen de hersenfunctie verbeteren, voor kinderen is dit erg belangrijk. Dadels kun je elke dag eten. Zowel los als verwerkt in een gerecht. Bij het ontbijt en in sportshakes worden ze ook vaak gebruikt om een natuurlijke zoete smaak te geven. Ongeveer 2 dadels per dag is genoeg aangezien ze veel fruitsuikers bevatten.

Dadel hapjes

Gedroogde dadels zijn perfect om te gebruiken als hapje. Je kunt er van alles mee maken. Vaak is het wat lastiger om “gezonde” hapjes te maken. Je wilt niet met een schaaltje rauwe wortels aankomen, maar toch wil je iets gezonds. Dadels zijn daar perfect voor. Hieronder geef ik je een paar combinaties die heerlijk zijn:

  • Gevulde dadel met geitenkaas
  • Gevulde dadel met camembert
  • Gevulde dadel met monchou en verse bieslook
  • Dadels met ontbijtspek uit de oven
  • Dadels met mascarpone, parmaham en verse basilicum
  • Energiereep met dadels
  • Appeltaart met stukjes dadel en pistachenootjes
  • Couscous met verse munt en dadels
  • Spruitjes met walnoten en dadels
  • Dadel met walnoot

Gevulde dadel met geitenkaas

Kies een geitenkaas die voor jou het lekkerst van smaak is. Verwijder de pit uit de dadel door deze voor de helft door te snijden met een schilmesje. Controleer of de dadel er van binnen helemaal goed uitziet, dus geen beestjes dat kan wel eens voorkomen omdat het een natuurlijk product is. Vul de dadel vervolgens met een stukje geitenkaas. Heerlijk voor bij de borrel.

Gevulde dadel met camembert

Kies een camembert of een brie uit die voor jou het beste smaakt. Verwijder de pit uit de dadel. Deze kun je makkelijk verwijderen door met een schilmesje de helft van de dadel open te snijden. Haal de pit er uit en vul de dadel met een stukje camembert. Het is ook lekker om wat verse kruiden zoals bieslook of basilicum toe te voegen. Drink bij dit hapje een lekker glaasje port of wijn.

Gevulde dadel met monchou en verse bieslook

Verwijder de pit van de dadel. Deze kun je makkelijk verwijderen door met een schilmesje de helft van de dadel open te snijden. Haal de pit er uit en vul de dadel met een stukje monchou. Hak de bieslook fijn en strooi deze over de monchou.

Dadels met ontbijtspek uit de oven

Verwijder de pit uit de dadel. Deze kun je makkelijk verwijderen door met een schilmesje de helft van de dadel open te snijden. Haal de pit er uit. Wikkel de dadel in een plakje ontbijtspek en leg deze in een ovenschaal met een vel bakpapier. Bak ze ongeveer 10 minuten op 180 graden. Bepaal zelf hoe knapperig je het spek wilt hebben.

Medjool dadels

Er zijn verschillende soorten dadels te koop. De lekkerste zijn wat mij betreft de medjool dadels omdat ze lekker groot zijn, sappig maar toch stevig.

Dadels bestellen

Je kunt deze heerlijke medjool dadels makkelijk en snel bestellen bij Homenuts.nl

Dadels bewaren

De houdbaarheid van gedroogde dadels is lang. De kwaliteit gaat wel wat sneller achteruit wanneer er lucht, licht of vocht bij komt. De beste plek om dadels langer houdbaar te houden is op een donkere, koele en droge plek. Dadels kunnen ook in de koelkast bewaard worden maar dat hoeft niet perse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *