Pijnboompitten kennen we al langer van de combinatie met carpaccio. Maar de gezonde eigenschappen zijn niet altijd bekend. Het pitje is rijk aan gezonde vetzuren die het slechte cholesterol helpen verlagen. De pijnboompit heeft een rijke, zoete nootachtige smaak. Je kunt het pitje het beste roosteren in een droge koekenpan gedurende 5 minuten zodat ze lichtbruin van kleur worden. Pijnboompitten smaken heerlijk over een pastagerecht of door een salade.

Uitverkocht
Vanaf:  3,50

Gezondheidsvoordelen van Pijnboompitten

Energie: Pijnboompitten geven je lichaam energie net als bij noten.

Huidveroudering: Pijnboompitten zijn rijk aan antioxidanten, deze vertragen huidveroudering.

Ogen: Pijnboompitten helpen je ogen te beschermen tegen zonlicht.

Eetlustremmer: Pijnboompitten bevatten pinoleenzuur, dit zuur helpt een hongergevoel te onderdrukken.

Top 5 lekkere combinaties met Pijnboompitten

1. Carpaccio met pijnboompitten.
2. Groene pesto met pijnboompitten
3. Salade met pijnboompitten
4. Tosti met ham, zongedroogde tomaat en pijnboompitten
5. Granola met pijnboompitten