Walnoten zitten vol met gezonde voedingstoffen. Er zitten onder andere eiwitten, antioxidanten en gezonde vetten in. Hierdoor dragen ze bij aan een gezonde ontwikkeling van de hersenen. Het is een gezonde snack voor tussendoor of op het werk.

Naast gepelde walnoten hebben we ook walnoten in dop. Al onze walnoten kun je gemakkelijk kopen in onze webshop.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Alles over Walnoten

Walnoten zijn populair omdat ze zo gezond zijn. Deze noot wordt ook wel okkernoot genoemd en is rijk aan eiwitten, antioxidanten en gezonde vetten. Ze dragen bij aan een gezonde ontwikkeling van de hersenen. Je kunt ze perfect gebruiken als snack, in je yoghurt ontbijt, op een broodje met kaas, door een salade of door brood- en bakmixen als verrijking.

Walnoten worden geoogst wanneer de groene schil los begint te laten van de noot. De walnoot wordt vervolgens gedroogd. Daarna wordt de harde barst gekraakt of ze blijven in de barst en worden zo verkocht.

Gezondheidsvoordelen van Walnoten

Cholesterolverlagend: Walnoten zijn rijk aan gezonde vetten net als die bij vis, ze helpen het slechte cholesterol te verlagen.

Hart- en vaatziekten: Door met regelmaat walnoten te eten kun je de kans op hart- en vaatziekten verkleinen.

Antioxidanten: Walnoten zijn rijk aan antioxidanten die goed zijn voor je lichaam.

Bloeddrukverlagend: Mensen die last hebben van een te hoge bloeddruk hebben zeker baat bij het dagelijks eten van walnoten.

Vezelrijk: De walnoot is een vezelrijke noot. Wanneer je dus problemen hebt met je stoelgang kun je deze noot perfect eten.

Bevorderd de kwaliteit van sperma: Walnoten zijn rijk aan omega-3 vetzuren die de spermakwaliteit kunnen verbeteren. Dit is enkel van toepassing als je elke dag een handje walnoten nuttigd.