Pistachenoten kopen en thuis toevoegen aan een heerlijk gerecht of eten als gezonde snack. Naast rauwe gepelde noten kun je ook kiezen voor geroosterde pistachenoten. De noten bevatten weinig calorieën, maar zijn rijk aan vezels, eiwitten, vitamine B6, kalium, koper en fosfor.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Alles over Pistachenoten

Pistachenoten zijn eigenlijk geen noten maar zaden. De grootste productie komt uit de Verenigde Staten, Turkije en Iran. De pistachenoot heeft een veelzijdigheid in de keuken voor zowel hartige als zoete gerechten. De pistachenoot is romig van smaak en van nature heeft het een zoet tintje.

De pistachenoten boom groeit het best in een warm en droog klimaat. Wanneer de noten rijp zijn worden ze met machines uit de bomen geschud en opgevangen in grote bakken. Deze worden vervolgens naar een verwerkingsbedrijf gebracht. Deze worden daar gesorteerd op grootte en kwaliteit. Dan worden ze gedroogd en vervolgens zijn de klaar om bij Homenuts geleverd te worden.

Leer meer over Pistachenoten..

Gezondheidsvoordelen van Pistachenoten

Weinig calorieën: Pistachenoten zijn in vergelijking met alle andere notensoorten de meest caloriearme noot.

Cholesterolverlagend: De pistachenoot verlaagt het slechte cholesterolgehalte in het lichaam.

Rijk aan: De pistacho’s zijn rijk aan vezels, eiwitten, vitamine B6, kalium, koper en fosfor.

Antioxidanten: Pistachenoten zijn rijk aan antioxidanten. Deze verminderen de kans op leeftijdsgebonden netvliesveroudering.

Lustopwekkend: Pistachenoten kunnen lustopwekkend werken bij mannen.