De macadamia noot is een gezonde noot met een hoog gehalte Vitamine B. Daarnaast kun je er ook andere mineralen in terug vinden zoals calcium, fosfor, ijzer, magnesium, mangaan en kalium. De noot wordt ook regelmatig gebruikt in onze notenmixen en is eenvoudig te kopen in onze webshop. 

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Alles over Macadamia noten

Macadamia noten komen uit Australië en hebben een romige smaak. Ze bevatten veel gezonde vetten zoals omega 3 en omega 6. De vetzuren zorgen voor een vermindering van ontstekingen in het lichaam. De barst van de macadamianoot is hard, vandaar dat ze vaak gekraakt aangeboden worden.

Ze passen perfect bij zoete producten zoals koekjes of witte chocolade. In salades, pastagerechten, zoete aardappel en met truffelsalami komen ze ook goed tot zijn recht.

Gezondheidsvoordelen van Macadamia’s

Krachtige antioxidanten: Macadamia noten zijn rijk aan antioxidanten. Ze voorkomen dat de cellen beschadigen. Die beschadiging kan veroorzaakt worden door vrije radicalen maar ook door stress.

Veelzijdig: De macadamia heeft een veelzijdig aanbod van mineralen. Waaronder calcium, fosfor, ijzer, magnesium, mangaan en kalium. Ze zorgen voor een goede gezondheid van de ogen en helpen de hersenfunctie. Eiwitten zitten er ook in. Deze noot reguleert de bloedsuikerspiegel en zorgt voor botontwikkeling.