Hazelnoten zijn gezonde noten om je recepten mee te verrijken en gezonder te maken. Ontdek je favoriete hazelnoten op Homenuts.nl van pure chocolade hazelnoten tot bruine hazelnoten. Hazelnoten zijn gezond voor het hart door het hoge percentage onverzadigde vetten.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Alles over hazelnoten

De hazelnoot komt van de hazelaar. Turkije, Italië en de Verenigde Staten zijn de grootste producenten op dit moment. De noten kunnen geoogst worden in het middenseizoen van de herfst. Ze worden vervolgens gesorteerd, schoongemaakt en gepeld voor de verkoop. Hazelnoten zijn een gewaardeerde notensoort vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Ze zijn goed te gebruiken in de keuken. Maar als tussendoortje zijn ze ook perfect.

Vooral in combinatie met chocolade komen hazelnoten heel goed tot zijn recht. Je kunt ze onder andere gebruiken in brood of cake, maar ook als paneermeel voor vis of kip.

Leer meer over Hazelnoten..

Gezondheidsvoordelen van Hazelnoten

Antioxidanten: De hoeveelheid antioxidanten in hazelnoten is vergelijkbaar met die van superfoods.

Gezond hart: Door de hoge gehaltes aan onverzadigde vetten zijn deze noten gezond voor het hart. En verlagen ze het cholesterolgehalte.

Foliumzuur: Hazelnoten bevatten de grootste hoeveelheid foliumzuur van alle noten. Foliumzuur staat ook wel bekend als vitamine B12. Deze stof is goed voor stofwisselingsprocessen in het lichaam. Het helpt bij de productie van rode bloedcellen.

Eiwitten: De hazelnoot bevat veel eiwitten en vezels. De mineralen die erin zitten zijn ijzer, kalium, koper en mangaan. Dit zorgt onder andere voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel, ondersteunt de ontwikkeling van botten en bindweefsel.