Amandelen zijn uitstekende noten om je recepten mee te verrijken en gezonder te maken. Het zijn een van de meest voedzame noten omdat ze voor vele voordelen voor de gezondheid zorgen. Ontdek je favoriete amandelproducten op Homenuts.nl van rauwe bruine amandelen of geblancheerd amandelmeel tot gesuikerde of geroosterde amandelen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Gezondheidsvoordelen van Amandelen

Cholesterolverlagend: Amandelen zijn een belangrijke bron van enkelvoudig onverzadigd vet. Meer dan 60% van de totale hoeveelheid vet in amandelen is enkelvoudig onverzadigd vet wat het lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Gewicht onder controle: Wanneer je calorie bewust eet kan het eten van amandelen, die rijk zijn aan enkelvoudig onverzadigde vetten, je ondersteunen met je zwaarlijvigheid. Gezonde vetten helpen je gewicht beter te verlagen dan een dieet wat bijvoorbeeld koolhydraat arm moet zijn. Twee keer per week een handje amandel noten is voldoende.

Verlaagt de bloedsuikerspiegel: Het eten van amandelnoten kan een goede optie zijn voor diabetespatiënten die hun bloedsuikerspiegel goed onder controle moeten houden.

Rijk aan antioxidanten: Amandelen zijn een van de rijkste voedingsbronnen van vitamine E. Deze vitamine worden het makkelijkst geabsorbeerd door het lichaam. Vitamine E is een krachtige antioxidant die je cellen beschermt tegen effecten van vrije radicalen. Het stimuleert je immuunsysteem en helpt je lichaam bij het aanmaken van nieuwe rode bloedcellen.

10 Gezonde en Heerlijke manieren om Amandelen te gebruiken

1. Tussendoortje, eet ze rauw of geroosterd als gezonde snack
2. Vervang tarwemeel(gluten) door geblancheerd amandelmeel(glutenvrij)
3. Pure chocolade amandelen geven je een extra antioxidant boost
4. Meng rauwe amandelnoten door je yoghurt, havermout, shake of salade
5. Gebruik chocolade amandelen voor feestelijke gelegenheden
6. Verrijk je brood of cake met gehakte bruine amandelen
7. Gebruik amandelolie als een gezond alternatief voor boter
8. Gebruik gehakte amandelen in plaats van paneermeel
9. Maak je eigen amandelmelk
10. Garneer salades, ontbijtgranen, roerbakgerechten met amandel

Wij bieden je zo vers mogelijke gezonde rauwe amandelen die heerlijk van smaak zijn. Koop nu je amandelen bij Homenuts.nl.